Forlaget

Fodnote

Fodnote er et forlag, der udgiver bøger indenfor sport og sundhed.

Fodboldskader

Fodbold er den mest udbredte sportsgren blandt børn og unge i Danmark, og i alt 53% af alle 13-15 årige drenge og 20%  af alle 13-15 årige piger spiller fodbold. Sammenholder man antal udøvere og skader, ligger fodbold på en fjerdeplads i skadehyppighed, og der er derfor mange unge, der pådrager sig skader ved fodbold.

At være fysisk aktiv som ung er identitetsskabende og meget betydende for at fastholde en fysisk aktiv levevis gennem hele voksenlivet. Sociale relationer er samtidig tæt knyttet til idrætsaktiviteter, og der er således mange og vigtige grunde til at minimere risikoen for sportsskader.

Det er vigtigt at fastholde børn og unge i den sport og fritidsaktivitet, som giver dem god livskvalitet og er med til at præge deres levevis resten af livet. Derfor er bogen ‘Fodboldskader hos børn og unge’ vigtig at skrive, og derfor henvender bogen sig netop til alle de entusiastiske fodboldbørn i Danmark.

Fysioterapeuterne Bente Andersen, Connie Linnebjerg og Christian Neergaard er redaktører på bogprojektet, og de er ved at samle et stærkt team af fagpersoner, der har teoretisk specialviden inden for området og meget stor klinisk erfaring med forebyggelse og behandling af fodboldskader hos børn og unge. Læs mere om redaktørerne her.