Forlaget

Fodnote

Fodnote er et forlag, der udgiver bøger indenfor sport og sundhed.

Kliniske tests

Bogen “Kliniske tests for bevægeapparatet” er et gennemarbejdet testbatteri med alle de kendte diagnostiske tests. Kliniske tests for bevægeapparatet er den første danske bog, der grundigt og lettilgængeligt guider dig gennem udførelse og analyse af de vigtigste manuelle undersøgelser af alle kroppens led og regioner med trin-for-trin beskrivelser.

Bogen beskriver baggrundsteorien for udførelse af kliniske tests og overvejelser om evidensgrundlaget for tolkning af testsvar. Kliniske tests for bevægeapparatet fokuserer dog på den praktiske anvendelse og udførelse af de gængse kliniske tests. De regionære tests understøttes af oversigtsbilleder og skemaer, der hurtigt guider behandleren under det kliniske arbejde. Hav derfor bogen inden for rækkevidde ved den kliniske undersøgelse!

For at kunne indlære de manuelle færdigheder korrekt er der videoer til alle bogens tests. Bog og videoer fungerer på den måde som en integreret enhed med fuld overensstemmelse mellem beskrivelse og video. Videoerne kan du se her.

Kliniske tests for bevægeapparatet henvender sig primært til fysioterapeutstuderende, medicinstuderende, praktiserende læger og fysioterapeuter.

2. udgave udkom i april 2022 med opdatering af referenceliste, angivelse af både likelihood ratio og sens./spec. samt tilføjelse af test. Bogen beskriver nu i alt 140 kliniske tests understøttet med videoer. 298 sider.