Forlaget

Fodnote

Fodnote er et forlag, der udgiver bøger indenfor sport og sundhed.

Løbeskader

Bogen ’Løbeskader’ er den mest detaljerede og omfangsrige bog på dansk udelukkende om løbeskader. ’Løbeskader’ giver en uddybende beskrivelse af stort set alle løbeskader, og for hver skade får man detaljerede anvisninger på de forskellige behandlingstiltag for den specifikke skade, hvilke genoptræningsøvelser man skal lave for hurtigst muligt at komme tilbage til normal løbetræning. Bogen adskiller sig derved fra andre bøger om løb ved ikke at beskæftige sig med løbetræning og programmer for præstationsoptimering. Dette er en snæver og unik bog om, hvordan man undgår løbeskader, diagnosticering samt behandling og genoptræning af løbeskader.

Alternative træningsformer i skadeperioden og forebyggende styrkeøvelser beskrives også uddybende.

Alle løbeskader er systematisk beskrevet for hver kropsregion. Oversigtsbilleder markerer hver enkelt skade, så man hurtigt kan finde frem til sin skade. Bogen hjælper også løberen med at skelne mellem de forskellige skader, hvor symptomerne er sammenfaldende, så man går fra generel genoptræning til fokuseret skadespecifik træning.

Mange forhold kan disponere til udvikling af løbeskader. Det kan være ubalance i muskelstyrke, biomekaniske forhold, løbestil og ikke mindst uhensigtsmæssig måde at træne på. Alt dette og meget andet beskrives uddybende i bogen.

Forfatteren til bogen, Christian Neergaard, er fysioterapeut og lektor på Fysioterapeutuddannelsen i København. Christian har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af løbeskader i mere end 20 år. Han har klinikken Sund Sport, der fokuserer på behandling af løbeskader og analyse af løbestil. Christian underviser desuden fysioterapeuter i behandling af løbeskader, løbestilsanalyse samt ultralydsscanning af sportsskader.