Forlaget

Fodnote

Fodnote er et forlag, der udgiver bøger indenfor sport og sundhed.

Løbeskader

Bogen ’Løbeskader’ – der er under udarbejdelse – bliver den mest detaljerede og omfangsrige bog på dansk om løbeskader. ’Løbeskader’ beskriver uddybende stort set alle løbeskader, og for hver skade får man detaljerede anvisninger på behandlingstiltag og genoptræningsøvelser, så man hurtigst muligt kommer tilbage til normal løbetræning og løbeniveau. Bogen adskiller sig derved fra andre bøger om løb ved kun at beskæftige sig med skadesdelen af løb – altså diagnosticering, behandling og genoptræning af løbeskader samt ikke mindst, hvordan man undgår at blive skadet.

De enkelte løbeskader er systematisk beskrevet for hver kropsregion. Oversigtsbilleder markerer hver enkelt skade, så man hurtigt kan finde frem til sin skade. Bogen hjælper også løberen med at skelne mellem de forskellige skader, hvor symptomerne er sammenfaldende, så genoptræning bliver fokuseret skadespecifik.

Mange forhold kan disponere til udvikling af løbeskader. Det kan være ubalance i muskelstyrke, biomekaniske forhold, løbestil og ikke mindst uhensigtsmæssig måde at træne på. Alt dette og meget andet beskrives uddybende i bogen.

Forfatteren til bogen, Christian Neergaard, er fysioterapeut og lektor på Fysioterapeutuddannelsen i København. Christian har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af løbeskader i mere end 20 år. Han har klinikken Sund Sport, der fokuserer på behandling af løbeskader og analyse af løbestil. Christian underviser desuden fysioterapeuter i behandling af løbeskader, løbestilsanalyse samt ultralydsscanning af sportsskader.